For naturelskere

Ærø er et morænelandskab, hvilket vil sige, at øen er formet af dødis, der ikke har kunnet få slæbt morænen med sig (moræne kommer af det sydfranske ord moraine, der betyder rullesten eller løse sten) og har efterladt lange bakkedrag i retning af isens bevægelse. Ærø er Danmarks største istidslandskab.

Ærø på hesteryg

Flere steder på Ærø kan du leje heste, og flere gårdmænd byder jer ofte velkommen, hvis jeres lille datter eller søn skal have en træktur på hesteryg. Men ønsker I selv en rigtig ridetur, kan I fx leje en hest i Bregninge, som ligger på vejen ned på Ærøskøbing. Ved Uldgaarden, som ligger i et sving på hovedvejen, er der store skilte mod ridecentret. De har flere arrangementer, I kan deltage i – for både børn og voksne på ridebanen, og så kan I også leje heste selv, hvis I ønsker en tur ud i det smukke bakkede morænelandskab – gårdens mor og datter følger gerne med, hvis det er rart med en guidet tur.

I cykelsadlen

Også på cykel gør Ærø sig fremragende. Der er flere smukke cykelruter rundt om på øen, som ’guider’ jer forbi seværdigheder og den fantastiske natur. Det kuperede landskab gør også, at lårene kan få lidt udfordring, og man skal op at stå i sadlen.

En af cykelruterne leder jer lige forbi huset i Skelhave.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *