Det romantiske Ærø

På Ærø findes ingen sommerhuse, men kun helårshuse, der overvejende er gamle bindingsværksgårde. Øen bærer præg af at have en historie, der går flere tusinder af år tilbage og er charmerende, idyllisk og frodig. Marker, hav, blomsterenge og frugttræer (pærer, æbler, mirabeller mv.) karakteriserer det smukke landskab.

Ærø Sæberiet

Halvanden kilometer fra huset i Skelhave på vej mod Søby ligger Ærø Sæberiet. En yndig have med alskens blomster og krydderier møder dig på vej ned ad stien til det lille sæberi, hvor du kan købe den lækreste flydende og faste sæbe. I sommerperioden kan du tage familien under armen og deltage i en af sæberiets mange aktiviteter, såsom at være med til at lave din egen sæbe. For åbningstider og arrangementer se mere på Sæberiet.

Honninghuset

I Bregninge på sydsiden af Ærø – ca. kun 7 km fra huset i Skelhave ligger Honninghuset. Her er de specialiseret i alt inden for honning – sæbe, flydende honning, fast honning mv. Foran Honninghuset som hvert år i sommersæsonen huser mange arrangementer for børn og voksne ligger et lille sekskantet gårdsalg. I bedste ærøstil står døren altid åben, og man køber sine varer ved at lægge penge i en pengekasse. I gårdsalget kan man udover den skønneste honning købe lækker ærømarmelade, friske æg, et udvalg af årstidens frugt og grønt, saft og flere andre lækkerier (selvfølgelig lavet efter gamle opskrifter uden farvestoffer og kunstige hjælpemidler). Er de løbet tør for fx æg, bliver man altid taget varmt imod, når man banker på døren oppe på gården lige bag gårdsalget. Et godt fif er at proviantere rigeligt, så man har lidt lækre ærøgodter med sig hjem til en grå novemberdag.

Søbygaard

Kun et par kilometer fra huset i Skelhave ligger Søbygaard, som er en kongelig borg, der går tilbage til 1580’erne. Kun dele af bygningerne går dog helt tilbage til middelalderen, da ’slottet’ desværre blev misligholdt i mange år, og der har ligget et større renoveringsarbejde i af få denne gamle seværdighed tilbage på fode. Heldigvis igangsatte Naturstyrelsen projektet, og Søbygaard er nu igen blevet et besøg værd. På sigt er det også planen, at den gamle voldgrav atter skal fyldes med vand. Du kan holde dig opdateret med, hvad der er af koncerter og arrangementer (fx vildtmiddag i efterårsferien) på Søbygaards hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *