Ærø for alle

Ærø byder på en masse oplevelser for både store og små, og hele året rundt kan du fornøje dig med dejlige ø-beskæftigelser. På Ærø ligger en fantastisk smuk golfbane, der har havudsigt 200 grader rundt; fire dejlige havne, der kan lede dig direkte over til de fantastiske små øer i Det Sydfynske Øhav; seværdigheder, der oser af idyl og romantik og så selvfølgelig en masse natur, der kan opleves på hest, i hestevogn, på cykel eller på gåben med en madpakke under armen.

Læs specifikt om andre seværdigheder og oplevelser ved at klikke på linkene nedenfor:

For naturelskere

For golfere

For sejlere

For romantikere

Lokale traditioner

I helligdagene og højtiderne sker der mange ting på Ærø. Fx kan du køre i kane om vinteren eller spise en lækker efterårsmiddag på det historiske Søbygaard, der ligger kun et par kilometer fra huset i Skelhave. Er I på Ærø i påsken, må I endelig unde jer selv at deltage i den lokale tradition ”æggekogning”. Rundt om på alle øens strande er folk fra nær og fjern påske lørdag samlet om at koge æg i saltvand på stranden. Konceptet er enkelt. Tænd et bål, fyld gryde med saltvand, og kog æg. Hertil: drik øl og snaps (gerne den hjemmelavede). Husk at bestille færge i god tid. Æggekogningen af noget af et tilløbsstykke – også for folk, der ikke er Ærø-boere.

Æggekogning på stranden ved Skelhave.

Ud over æg koges der også pølser, så sennep og ketchup skal der til, og ellers skal der bare slappes af. Syltede æg og andre ægge-spidsfindigheder, der kan forberedes hjemmefra og uddeles på stranden er meget velkomment.

Æg, pølser, snaps og øl gør træt.

Kogningen er også meget populært hos børn, og for mange Ærø-boere er påskelørdag vigtigere end juleaften. Det er noget, man hygger sig med hele dagen og forbereder lang tid i forvejen, og alligevel er det nok et af de mest afslappende arrangementer, man kan forestille sig.

Børn og hunde elsker også den lokale tradition.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *